“Το mini University ταξιδεύει στο Διάστημα”??‍?

“Το mini University ταξιδεύει στο Διάστημα”??‍?
Πώς θα σας φαινόταν, αν σας λέγαμε, ότι θα πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι; Μάλλον ακατόρθωτο… Όχι για εμάς όμως, γιατί στο δικό μας νηπιαγωγείο όλα μπορούν να συμβούν…
Αυτός ο Ιανουάριος σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστος! Ζήσαμε μια συναρπαστική περιπέτεια καθώς γνωρίσαμε το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες μας, τα ονόματά τους, τα χαρακτηριστικά τους, το μέγεθός τους, τα χρώματά τους, τη θέση τους σε σχέση με τον ήλιο. Μάθαμε τα πάντα για τους αστροναύτες, πώς τρώνε, πώς κοιμούνται, πώς κάνουν μπάνιο, πώς γυμνάζονται. Πώς εκτοξεύεται το διαστημόπλοιό τους και πώς προσεδαφίζεται. Κατασκευάσαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε και εξερευνήσαμε. ??
Και αφού επισκεφτήκαμε το Αστεροσκοπείο Λάρισας είμαστε πια έτοιμοι να ταξιδέψουμε στο διάστημα σαν αληθινοί αστροναύτες!
Επιβιβαστήκαμε στο διαστημόπλοιό μας, φορέσαμε τον εξοπλισμό μας, γίναμε κυβερνήτες και εκτοξευτήκαμε στη Σελήνη. Για να αποδείξουμε όμως ότι είμαστε ικανοί κοσμοναύτες περάσαμε από μια σειρά δοκιμασιών… Απαντήσαμε σε ερωτήσεις γνώσεων, σειροθετήσαμε κάρτες, φτιάξαμε πυραύλους, ονοματίσαμε τους πλανήτες και είμαστε έτοιμοι να πατήσουμε το πόδι μας στο φεγγάρι! ?‍??
Με προσοχή και δεξιοτεχνία συλλέξαμε σεληνιακά πετρώματα για να τα μελετήσουν στη Γη οι αστροφυσικοί επιστήμονες.
Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην τοποθετήσουμε τη σημαία μας στην επιφάνεια του φεγγαριού!
Let’s launch!???‍?

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action