Το Arkki στο mini University

Το Arkki (www.arkki.gr) το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, επισκέφτηκε το mini University! ?
Αρχιτεκτονική για παιδιά;
Γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι νωρίς για να φανταστεί κανείς πώς χτίζεται μια πόλη! Εκείνο που χρειάζεται είναι γνώση, φαντασία και φυσικά πολλή έμπνευση!
Μέσα λοιπόν σε κλίμα ενθουσιασμού τα παιδιά των Νηπίων υποδέχτηκαν το νέο σχέδιο εργασίας “Μικροί αρχιτέκτονες” που υλοποιούμε αυτόν τον μήνα στο Νηπιαγωγείο μας. Οι κατασκευές που έχουμε δημιουργήσει πολλές, οι γνώσεις που έχουμε αποκομίσει περισσότερες και η χαρά της δημιουργίας απερίγραπτη!
Στο πλαίσιο λοιπόν του συγκεκριμένου project φιλοξενήσαμε στις εγκαταστάσεις μας το Arkki (School of Architecture for children and Youth) το πιο πρωτοποριακό και μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Φινλανδία. Το πρόγραμμα του Arkki καλλιεργεί την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους!
Και αν μας ρωτάτε τι κατασκευάσαμε σήμερα στο εργαστήρι του Arkki, σας απαντάμε… ένα απίθανο 3D CITY PUZZLE!??
… και φυσικά έπεται συνέχεια…

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action