Οι «Μικροί αρχιτέκτονες» του mini University

Οι «Μικροί αρχιτέκτονες» του mini University μάς συστήνονται…
Όταν τα παιδιά μαθαίνουν για την αρχιτεκτονική, γεννιούνται απίθανες ιδέες!
Και σίγουρα έτσι είναι, καθώς όταν συνδυάζεται το παιχνίδι με την κατευθυνόμενη εργασία μέσα σε συνθήκες συνεργασίας και δημιουργικής ελευθερίας, δίνεται στα παιδιά η ασφάλεια και η έμπνευση που χρειάζονται, για να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.
Στόχος του συγκεκριμένου project ήταν να εμπνεύσουμε τα παιδιά να θέλουν να μάθουν. Να αναζητήσουν τη γνώση και να την ανακαλύψουν! Και μάλλον τα καταφέραμε! Τα παιδιά μας αφομοίωσαν με έκδηλο ενδιαφέρον καθετί καινούριο που διδάχτηκαν και στη συνέχεια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κατασκεύασαν ελεύθερες δημιουργίες, γνωστά μνημεία και όχι μόνο.
Ο Παρθενώνας, ο πύργος του Άιφελ, το Taj Mahal, η Όπερα του Σίδνεϊ, το Σινικό τείχος αλλά και τα σπίτια από τα τρία γουρουνάκια κατασκευάστηκαν περίτεχνα από τα παιδιά και τις δασκάλες μας εντυπωσιάζοντας όλους μας! ????
Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην δείξουμε τα εκθέματά μας στους γονείς μας! Τους προσκαλέσαμε λοιπόν στο σχολείο μας, τους παρουσιάσαμε τον τρόπο που εργαστήκαμε, αφηγηθήκαμε το γνωστό παραμύθι «Ίγκι Πεκ, ο αρχιτέκτονας», παίξαμε μαζί τους παιχνίδι γνώσεων και στο τέλος μικροί και μεγάλοι ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να κατασκευάσουμε με ευφάνταστα υλικά τις πυραμίδες του Χέοπα και του Χεφρήνου καθώς και τη χρυσή γέφυρα του Σαν Φραντσίσκο. ?
Και μετά από όλα αυτά – με μεγάλη ομολογουμένως απογοήτευση των παιδιών – το πρότζεκτ μας ολοκληρώθηκε, ενώ τα παιδιά μας ήρθαν σήμερα στο νηπιαγωγείο ρωτώντας: “Κυρία, πότε θα ξαναγίνουμε αρχιτέκτονες;».
Και εμείς χαμογελάμε κρυφά από περηφάνια, γιατί ποιος ξέρει… κάποια ταλέντα μπορεί να γεννήθηκαν μέσα από αυτό το απίθανο ταξίδι!
Live your creative life with us!

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action