Μήλο μου κόκκινο!!!???

Μήλο μου κόκκινο!!!???
Ήρθε το φθινόπωρο με τους χρυσούς του καρπούς και εμείς δε θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με αυτούς. Πεδίο ενδιαφέροντος για εμάς, τα μήλα. Γιατί… «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».
Μιλήσαμε για τη διατροφική αξία του μήλου, το περιγράψαμε ενεργοποιώντας τις αισθήσεις μας, το συγκρίναμε με άλλα μήλα και ψηφίσαμε το αγαπημένο της τάξης. Γευτήκαμε προϊόντα που παράγονται από το μήλο και παρασκευάσαμε μηλοπιτάκια με τα ίδια μας τα χεράκια. Στη συνέχεια, μελετήσαμε τον κύκλο ζωής της μηλιάς και τα μέρη του μήλου. Μαζέψαμε τα μήλα από τη μηλιά, τα μετρήσαμε, τα ζυγίσαμε, δημιουργήσαμε μοτίβα, τα χρησιμοποίησαμε ως μονάδες μέτρησης και παίξαμε με τα γραμματάκια της λέξης «ΜΗΛΟ». Και σαν μικροί επιστήμονες που είμαστε πραγματοποίησαμε τα δικά μας πειράματα!
Καθόλη τη διάρκεια των εβδομάδων είδαμε βίντεο, διαβάσαμε εγκυκλοπαίδειες, παραμύθια και κάναμε πολλές κατασκευές. Δημιουργήσαμε την αντίστοιχη γωνιά μας την οποία επισκεπτόμαστε καθημερινά και παίζουμε. Ολοκληρώσαμε με τραγούδια για το αγαπημένο μας φρούτο και φυσικά χορέψαμε το παραδοσιακό τραγούδι
«Μήλο μου κόκκινο».
Αυτά για τα μήλα… και πάμε γι’ άλλα!!!??

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action