«Η Tέχνη και τα Μαθηματικά συναντιούνται στο mini University μέσα από τα έργα του Wassily Kandinsky»??‍?


«Η Tέχνη και τα Μαθηματικά συναντιούνται στο mini University μέσα από τα έργα του Wassily Kandinsky»??‍?

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τού τρέχοντος σχεδίου εργασίας για την Τέχνη και τα Μαθηματικά, οι μαθητές τού Νηπιαγωγείου μας μελέτησαν χρώματα και σχήματα με βάση τους πίνακες του Wassily Kandinsky.
O Wassily Kandinsky θεωρείται δημιουργός της αφηρημένης τέχνης. Τα Μαθηματικά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για εκείνον και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους ζωγράφους της εποχής του και πολύ αγαπητός στα παιδιά. Ο Kandinsky χρησιμοποίησε τη γεωμετρία του κύκλου και σχεδίασε κύκλους διαφορετικών μεγεθών, μικρούς και μεγάλους σε διαφορετική σχέση μεταξύ τους.
Μέσα από το πρόγραμμα προσπαθήσαμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής, τις τεχνικές της, τη διαχρονικότητά της και επικεντρωθήκαμε στο να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά καθώς και να αποκτήσουμε διαφορετική οπτική των εικόνων γύρω μας. Επίσης, προσεγγίσαμε τις γραμμές και τα σχήματα μέσα από τα έργα του σπουδαίου ζωγράφου. Παρατηρήσαμε τους πίνακές του, ψάξαμε σχήματα, μετρήσαμε, συγκρίναμε και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα ζωγραφικής. Ακόμη, απολαύσαμε το βιβλίο του Barb Rosenstorck «The noisy paint box», το οποίο αφηγείται τη συναρπαστική ζωή του Wassily, του αγοριού από τη Ρωσία που βίωσε τα χρώματα ως ήχους και τα αποτύπωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Την Πέμπτη λοιπόν το απόγευμα προσκαλέσαμε τους γονείς των Νηπίων για να τους παρουσιάσαμε τις δραστηριότητες που υλοποιήσαμε. Αφηγηθήκαμε με τον δικό μας τρόπο την ιστορία του βιβλίου «The noisy paint box», παίξαμε παιχνίδι ερωτήσεων και τραγουδήσαμε το τραγούδι των χρωμάτων. Στο τέλος γονείς και παιδιά ενωθήκαμε σε ομάδες και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα τέχνης! Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά αλλά κι εμάς που είδαμε να ξεδιπλώνονται «μικρά» ταλέντα. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και τη θετική τους ενέργεια!
Every child is an artist! ??‍?

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action