Επίσκεψη στο αρτοποιείο “ΜΟΥΣΙΟΥ” από την τάξη των Νηπίων???‍?

“Μμμ… μύρισε ψωμί” είναι το σχέδιο εργασίας που επεξεργαζόμαστε αυτόν τον μήνα στο Νηπιαγωγείο μας και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε έναν φούρνο προκειμένου να παρατηρήσουμε από κοντά τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού.
Πρώτος σταθμός του project μας: το αρτοποιείο “ΜΟΥΣΙΟΥ”.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, κύριος Μιχάλης Μούσιος, μας υποδέχτηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του αρτοποιείου του στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 102 και αμέσως πιάσαμε δουλειά… φορέσαμε τις ποδιές μας και τους μαγειρικούς σκούφους, σηκώσαμε τα μανίκια μας και με περίσσιο ενθουσιασμό μάθαμε από τους ειδικούς πώς παρασκευάζεται το πεντανόστιμο ψωμί που όλοι μας έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας.
Και αφού παρατηρήσαμε από ποια υλικά φτιάχνεται το ζυμάρι, ήρθε η σειρά μας να το πλάσουμε και να φτιάξουμε ο καθενάς μας το δικό του φρατζολάκι! Το κέφι μας αμείωτο και οι δημιουργίες μας ευφάνταστες! Θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στο παρασκευαστήριο για ώρες…
Λίγο πριν φύγουμε μια ακόμη έκπληξη μας περίμενε… ο κύριος Μούσιος μάς γέμισε με πεντανόστιμα δώρα! ???
Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!!!

Με την επίσκεψή μας στον φούρνο δώσαμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να εμπλακούν ενεργά στην απόκτηση της γνώσης και ως εκ τούτου να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει μέσω των προσωπικών τους εμπειριών.
It’s baking time!??‍???
To be continued…

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action