Διδάσκοντας στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς

Διδάσκοντας στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς
???? *Διδάσκοντας στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς*
«Υπάρχει ένα σπίτι μέσα στην πόλη, παλιό, μα αλλιώτικο από τ’ άλλα.
Είναι φτιαγμένο από πέτρες, τούβλα και τσιμέντο. Μα διαφέρει γιατί είναι ανακαινισμένο με πολλή αγάπη! Λάμπει μέσα στη συνοικία, τη φωτίζει! Και η λάμψη αυτής της αγάπης φτάνει ψηλά ως τον ουρανό που στέκει πάνω στο σπίτι καθαρός», Μαρία Αράπουκλε.
Σε αυτό το σπίτι δε μένει κάποιος αλλά το επισκέπτονται αδύναμες καρδούλες, για να γίνουν καλά. Και γίνονται καλά χάρη στους εθελοντές γιατρούς, νοσοκόμες – και όχι μόνο – που βρίσκονται εκεί και δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς καθημερινά!
Εμείς μάθαμε γι’αυτό το σπίτι μέσα από το βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Μαρίας Αράπουκλε με τίτλο
«Ένα αλλιώτικο σπίτι…σαν παραμύθι».
Ένα βιβλίο που μας μιλάει με συμβολικό τρόπο για την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου Λάρισας.
Είχαμε λοιπόν τη χαρά και την τιμή να έρθει στο σχολείο μας η εθελόντρια κα. Ρέτα Κουτσοκώστα και να μας συνεπάρει με την αφήγηση αυτού του υπέροχου παραμυθιού. Εκτός όμως από αυτό, η κα.Ρέτα μάς μίλησε για την εθελοντική της δράση και το έργο που επιτελούν δέκα χρόνια τώρα στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο. Εμείς εμπνευστήκαμε από το σπουδαίο έργο τους και αναλάβαμε δράση! Συγκεντρώσαμε φάρμακα και επισκεφτήκαμε τον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, επί της οδού Παπαναστασίου 117, όπου και τα παραδώσαμε.
Η κα. Ρέτα μάς υποδέχτηκε με χαρά, μας ξενάγησε στον χώρο και μας έδειξε τον τρόπο που διαχειρίζονται τα φάρμακα οι εθελοντές. Να σημειώσουμε ότι είναι ένας χώρος φιλόξενος, γεμάτος ζεστασιά που τον κοσμούν παιδικές ζωγραφιές. Γνωρίσαμε ένα σπίτι αλλιώτικο που όντως έμοιαζε με παραμύθι! Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε ένα μάθημα ζωής! Κατανοήσαμε τι σημαίνει αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Και κάπως έτσι έκλεισε μια όμορφη μέρα και μπορούμε πλέον να σημειώσουμε στο ημερολόγιό μας την πρώτη μας καλή πράξη για το 2023!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς του σχολείου μας για την πολύτιμη συμβολή τους στη συγκέντρωση των φαρμάκων σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο.
❤️????❤️

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action