Αρκτική vs Ανταρκτική ❄️?? Τα ζώα των Πάγων

mini Σχέδιο εργασίας για τους μαθητές των Προνηπίων
Αρκτική vs Ανταρκτική ❄️??
Τα ζώα των Πάγων
Ο χειμώνας έφτασε για τα καλά κι εμείς ταξιδέψαμε στον Βόρειο και στον Νότιο Πόλο προκειμένου να γνωρίσουμε τα ζώα που ζουν εκεί και όχι μόνο.
Μέσα από παρατήρηση, πειράματα, διαδραστικά παιχνίδια και περιήγηση στο διαδίκτυο προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τι κρύβεται κάτω από τους αιώνιους πάγους της Αρκτικής και της Ανταρκτικής και να εξερευνήσουμε – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας – τι υπάρχει πάνω στην αχανή λευκή επιφάνειά τους και ποια ζώα καταφέρνουν να επιβιώσουν σ´ αυτές τις συνθήκες. Μάθαμε για τα χαρακτηριστικά τους, τις διατροφικές τους συνήθειες, το δέρμα και το τρίχωμά τους καθώς και τις ιδιαιτερότητές του.
Πέρα όμως από τη ζωή στους παγωμένους πόλους διαπιστώσαμε πως εκεί υπάρχουν εκατοντάδες λίμνες – μερικές από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη – εντυπωσιακά βουνά και φαράγγια, πολύπλοκα δίκτυα ποταμών ακόμη και ηφαίστεια που σιγοβράζουν…! Εκείνο ομως που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι το φαινόμενο Aurora Borealis (Βόρειο Σέλας), το πράσινο φως που χορεύει στον ουρανό τις πολικές νύχτες!
Και προκειμένου να εμπεδώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα μάθαμε, οι δασκάλες μας δημιούργησαν μια μακέτα που απεικονίζει το τοπίο στους παγωμένους πόλους.
*κάναμε ωστόσο μια ζαβολιά… ☺️ τοποθετήσαμε στη μακέτα μας ζώα που ζουν τόσο στην Αρκτική όσο και στην Ανταρκτική…
Brrrr, it’s cold out there!?

Mοιραστείτε το:

Powered by Πρόταση Action